Kontakt

Sekretariat og webmaster

læs mere ...MAGNUS STAK SIN FAR DET GULE KORT:

Magnus Lundgaard Johansen

Magnus Lundgaard Johansen

Født: 12. februar 2005

Stjernetegn: Aquarius (Vandbæreren)

Søn af: Pernille Lundgaard og Morten Johansen

Klub: Vestsjællands Microcross Klub (VM Høng)

Klasse: Begynder

Kværn: KTM pro junior 50cc

Nummerplade: #233

Livret: Flæskesteg med brun sauce

Han var selv ude om det!

- Det kan godt være lidt svært at komme op på crosseren en gang i mellem. Og når man skal skynde sig, så går der tit kuk i det. Og så vælter man. Da kan jeg da godt finde på… det har jeg gjort mange gange.

5-årige Magnus fra Kalundborg har sit hyr med sin lille KTM-crosser. – I hvert fald indtil den kører. Den er godt nok tung at holde. Men først den er i gang, så er det bare derudad.

Magnus er begynder og han er klar over, at man skal lære meget, før man kan kalde sig en god cross-kører:


Magnus Lundgaard Johansen - Får jeg ingen is? Ok, far – du er selv ude om det. Du får det gule kort!

- Jeg har lært at falde uden at slå mig alt for meget. Og jeg vælter tit i høje sandbunker, som dem der er på Ripa-banen oppe i Sverige. De har godt nok uhyggeligt meget sand i Sverige. Vi var deroppe til træningslejr med Westside Racing Team. Min storebror var også med til træning. Han kører nemlig også motocross. Jeg lærte mange tricks. Også noget om forbikørsel. Nu kan jeg køre forbi de andre uden at køre ind i dem. Og jeg har fået nogle fede fiduser, når jeg skal flyvehoppe. Dem skal jeg lige have øvet mig lidt mere på. Hvis jeg bliver rigtig dygtig, kan jeg måske flyve hele banen rundt…hehehe… det kunne være sjovt.

Magnus Lundgaard Johansen
- Her er jeg væltet og skal op på crosseren igen…
Magnus Lundgaard Johansen
… og her vælter jeg igen! Bare fordi det altid skal gå så hurtigt!

Bubba klovner
med fede stunter

Som ”flyvelærer” har Magnus udset sig Thomas Rasksen. – Han er helt vildt sej, når han giver den fuld gas. Han flyver godt nok højt, når han flyver! Og så kan Magnus lide at se på James Bubba Stewart, når han klovner på sin cross-maskine:

- Bubba er den verdens bedste til at lave helt vilde, fede stunter!

Magnus sukker efter den dag, han selv er god nok til at mestre de vanskelige stunts. – Men der er ikke noget ved det, hvis man styrter og brækker alle mulige arme og ben og sådan noget, konstaterer Magnus. Og det har han da også
ret i.

Magnus holder sig i form med at drøne rundt på sin mountainbike med at løbe. Og så er han glad for at gå til springgymnastik i vinterhalvåret. – Det får man gode ben og andre muskler af, kan Magnus fortælle.

Tre gange medlem

# 233 Magnus Lundgaard Johansen kan endvidere fortælle, at han er ”medlem tre gange”: - Jeg er medlem af VM Høng og af West Side Racing Team og af Danmarks Motorunion. De kalder sig også DMU og har fundet på noget rigtigt godt.

- De voksne skal alle sammen opføre sig ordenligt og gøre, hvad børnene siger. Ellers må børnene godt give dem det gule kort som straf.

Motorbladet undlod at kommentere Magnus’ helt personlige udlægning af hensigten med DMU’s kampagne ”Sport og børn – det skal være sjovt”. Vi skulle nødigt fjerne det sjove ved cross’en.

Indtil videre har Magnus dog kun uddelt ét enkelt gult kort til sin far. Magnus: - Han var selv ude om det. Han ville ikke gi’ en is før efter træningen.

Hvem tør korrigere Magnus i sin vildfarne opfattelse af DMU-kampagnens mål? - og risikere det gule kort?

Magnus har kørt mange løb i år. Klubmesterskab, SM, DM og Kids’ Cup og har høstet mange pokaler – 12 i alt blev det til i hans første år som cross-kører.

- Jeg fik også en præmie!
Ja, det gjorde Magnus. Præmien havde vi da nær glemt.
Vi ønsker Magnus med det kvikke hoved mange flere pokaler og præmier i den kommende sæson samt en rigtig sjov og uheldsfri crosser-tilværelse i øvrigt.


Kilde: CROSSER PÅ SPRING/Motorbladet nr. 11 • november 2010
Tekst & foto: Henning "Gl. Smølf" G. Becker • Layout: Jane Kneis • ©kidscross.dk

opretur til oversigt