Kontakt

Sekretariat og webmaster

læs mere ...Medlem i to cross-klubber:

William Sørensen

William Sørensen

Født: 21. september 2001

Stjernetegn: Virgo (jomfru)

Kælenavn: Willi

Søn af: Anja og Jan Sørensen

Klub: Svebølle Motocross Klub (SMCK) og Vestsjællands Microcross Klub (VM Høng)

Klasse: Micro B80 og Mini C65

Kværn: KTM 65cc

Nummerplade: #383

Livret: Tortilla

Ikke tid til meget andet end ræs!

- Nu skal jeg til at køre to crossbaner til smadder! Jeg har fået en ny licens, der hedder Junior B. Og så har jeg lov til at køre i to klasser. Jeg må køre både micro B 80 og mini C 65. Det er lidt skræmmende også at skulle køre mini på stor bane! Og nu er jeg medlem af to klubber.

Williams gamle klub, Vestsjællands Microcross Klub (VM Høng), beholder ham endnu en sæson som micro-medlem. Og Svebølle Motocross Klub (SMCK) har fået et nyt mini-medlem. William fortæller:


- Det er med en smule vemod, jeg nu i løbet af 2012 skal til at forlade microcross-klubben i Høng. Det var på Møllegårdsbanen, jeg startede med at køre rigtig motocross. Det blev til fire-fem dejlige år, hvor jeg fik mange gode venner og masser af sjove oplevelser.
William Sørensen William Sørensen

Willi's afskeds-omklædning i det gamle VM Høngs klubhus:… briller, handsker...det hele er der, bortset fra...

… næh, se! Oh, store fryd! Et helt nyt par cross-støvler! Nu får mine tæer bedre plads at ræse i, hehehe!

- Men når man først er blevet mini-kører, så er der ingen vej tilbage, konstaterer han med et suk; og dog kan man fornemme Williams stolthed over nu at høre til blandt ”de næsten voksne” crosskørere. Han fortæller:

- Micro-banen i Høng og Svebøllebanen har næsten ikke noget fælles. Alt er større i Svebølle: Hop, langbaner, start, vuptier, kørespor, pladder – selv Svebølles grillpøser er mega-store! Det er lidt skræmmende i starten, men det går nok over. De andre nye minier har det nok på samme måde. Vi må hjælpe hinanden med at takle de første kilometerlange omgange – så bliver det nok supersejt at køre minicross.

Helt ukendt er William dog ikke med SMCK's bane. Han har tit ledsaget sin far Jan til løb på Svebøllebanen. Jan kører i klassen OB 40+ , og lillebror Nicklas har forskrevet sig quad-disciplinen og kører ligeledes på Svebøllebanen.

William Sørensen Svært at få fart nok på til en god, lang flyvetur, når man skal sætte af fra en smattet hoprampe!

William Sørensen Hvad der for en sømand er skumsprøjt for boven, er herligt pladder for en dreven micro- og mini-kører!

Nul mere kineserfis!

Som så mange andre startede William sin crosskarriere i baghaven.

- Jeg fik en kinacrosser at lege med, men den blev hurtigt for langsom og der skulle snart en ordentlig maskine til, fortæller William. Valget faldt på en 50 cc KTM og allerede året efter fik William en fornem gave til sin 7 års fødselsdag: En 65 cc KTM. Så nu skulle der køres ræs for alvor! Ikke mere pjattet kineserfis!

William er inkarneret KTM-fan: - Når man har noget godt grej at køre på, så bliver lysten til at crosse bare kanonstor. Snart drejer hele ens liv sig om cross og ikke andet. Nu er jeg medlem af Westside Racing Team, som holder KTM-kørekurser. Tidligere gik jeg til fodbold, men det har jeg droppet til fordel for cross-gymnastik og meget cross-træning.

William Sørensen Det blev ikke kun til nye støvler – Willi er også blevet den stolte ejer af en splinterny KTM-crosser – den skal sikre ham en sækfuld pokaler i år!

# 383 ”Willi” har haft travlt hele sidste sæson: En hel del team-træning med Thomas Rasksen og træningslejr med Westside i Holland. Også en tur til Sverige til træning med Nyvang blev det til. William er begejstret: - Jeg skal igen til Sverige i påsken i år. Det bliver skægt – og man kan lære en masse! Hehehe! Snart er jeg klogere og bedre til cross end mit store forbillede Ryan Dungey. Han er bare souveræn i alle former for cross – og jeg aber efter, hehe!

Bred cross-palet
og en lillebror


William spreder da også sine cross-interesser over en bredere palet end de fleste andre. Sidste sæson gik han således ikke af vejen for at stille op til hastighedstrial i Sorø – en disciplin, de fleste mini'er kun kender fra hørensagen. Han besatte endda en 2. plads – og det var smadderskægt, forsikrer William.

Og som micro B 80-kører har han deltaget i såvel SM som DM. Klart, der ikke kan blive tid til fodbold, når skole og fritidshjem også skal passes. Desuden optager lillebror Nicklas også lidt af Williams tid: - Han er da meget sød, men du milde, hvor kan han ind i mellem være irriterende!

Vi kan berolige Willi med, at han har en aldeles normal lillebror. Sådan er de bare! De er født sådan! Man kan ikke få dem anderledes...

William glæder sig nu til en lang sommer med masser af cross. Kalenderen er fyldt op med træningslejre, en kurv fuld af konkurrencer på hjemme- og udebaner og som noget nyt:
- I år skal vi også en tur til Bornholm og ræse cross! Fed bornholmercross!

Sådan! William ønskes masser af gode solskinsdage på landets crossbaner – gode oplevelser, gode placeringer, gode venner, der giver tryghed og glæde. Og nul skader.Kilde: CROSSER PÅ SPRING/Motorbladet nr. 1 • Februar 2012
Tekst & fotos: Henning "Gl. Smølf" G. Becker
Layout: Jane Kneis • ©kidscross.dk

opretur til oversigt