Kontakt

Sekretariat og webmaster

læs mere ...BUMMM! Og så var Team Bomber født...

Frederik Andersen

Frederik Andersen

Født: 23. januar 2003

Stjernetegn: Aquarius (vandbæreren)

Søn af: Dorte og Henrik Andersen

Klub: Svebølle Motocross Klub (SMCK)

Klasse: B80 #

Kværn: KTM 65cc

Nummerplade: #84

Pokaler på hylden: 36 stk.

Livret: Pizza

Gode og dårlige
dage på crossbanen

- Man kan have gode dage på crossbanen og man kan have dage, hvor alting bare synes gråt og trist og surt. Det har ikke så meget med éns resultater at gøre. Det har noget at gøre med én selv og alle de andre, der kredser rundt om én. Nogle gange er alle glade, så er man selv glad. Og nogle gange er alle sure, og så bliver man også selv sur...

9-årige Frederik Andersen har registreret, at det ikke altid er lige sjovt at være micro-B 80-kører. Og at stemningen på en crossbane smitter af på kørerne – ikke mindst de voksne "smitter" tit med surhed og negativitet, synes Frederik. Han har gode råd til helt nye B 80-kørere:


- Man skal ikke gå til start, hvis man er sur, for så kan man ikke koncentrere sig om kørslen. Men når alle er glade og forventningsfulde ved startbommen, så skal man bare gi' gas! Det er en vidunderlig fornemmelse at ræse omgang efter omgang uden styrt og uheld. Det føles rigtig godt, når alting glider for en.


Frederik pænt i midten

Frederik Andersen Frederik har sat sig foran #360 Tobias Storm Mortensen fra BMCK ved DM

Og det ser ud til, at 2013-sæsonen svarer til Frederiks forventninger:

- Jeg fik ikke nogen topplaceringer, men jeg fik en stribe gode oplevelser. Resultatmæssigt blev det til en lille skuffelse. Mit bedste resultat ved SM fik jeg på dagen i Næstved. Der var mange til start, men jeg klarede da de to heats henholdsvis som nr. 8 og 9.

Frederik Andersen #84 Frederik Andersen bestemmer farten! DM-favoritterne #444 Mathias Daugaard Madsen og #4 Matti Jørgensen får baghjul og sluger banestøv!

Frederik Andersen
Efter et hårdt heat: Crosser-mor Dorte gi'r en hjælpende hånd ved udkørslen...

- Ved micro-DM placerede jeg mig pænt i midten på resultatlisten, selv om jeg kun deltog i første og sidste af fem afdelinger. Jeg sluttede af med en 18. plads. I betragtning af, at der i alt var 30 kørere, der var tilmeldt turneringen, så synes jeg, at min placering slet ikke er så ringe endda.

- Jeg har været på træningslejr i Sverige sidste sommer. Nu er jeg B 80-kører; men jeg må nok satse på mere træning næste år - inden der bliver udkald til mini-cross-klassen. Jeg er næsten sikker på, at jeg næste år igen skal til Sverige og træne sammen med Nyvang. Så må vi se, hvad der kommer ud af det...

Frederik Andersen Flot kørestil i et tricky venstresving.

Frederik Andersen #84 har allerede fra start lagt sig foran #88 Zander Hering fra KSM

Team Bombe

- Jeg går også til fodbold, men det er motocross, der har min store interesse. Jeg er lige som født ind i en crosser-familie. Min far, min storebror og min storesøster – alle kører cross. Min mor har tjek på alt det, der skal til for at man føler sig veltilpas – lækker mad, plastre, isposer og den slags! Tilsammen er vi "Team Bomber".

- Hvorfor "Team Bomber"? spørger vi, og Frederik giver en god forklaring:

- Det fortælles, at min far baksede med en genstridig motor. Så eksploderede den bare. BUMM! Familie og venner kaldte ham herefter for "bombemanden". Ja, og nu hedder vi alle sammen "Team Bomber"!

Frederik Andersen #256 og DM-vinder Magnus Smith fra FAM fik for en kort stund baghjul af #84 Frederik Andersen

Nummerplade
går i arv...


Fredrik har sin storesøster Line som forbillede: - Jeg har arvet hendes nummerplade fra dengang, hun kørte micro: #84. Hun er ret skrap til cross. Nu kører hun i dame-afdelingen, hehehe! Hun blev nr. 3 ved DM i dameklassen i år! Men dengang, hun kørte micro, blev hun samme sæson både Sjællands- og Danmarksmester. Åh ja … hehehe! Hun er skrap!

Vi ønsker Frederik #84 en god 2014-sæson. Uden surhed på banen, men med masser af crosser-glæde!

Frederik Andersen Frederik prøver sin nye KTM 65 cc: - Den er godt nok hurtig i optrækket! Foto: Line Andersen


Kilde: CROSSER PÅ SPRING/Motorbladet nr. 6 • December 2013
Tekst & fotos: Henning "Gl. Smølf" G. Becker • Layout: Jane Kneis • ©kidscross.dk

opretur til oversigt