Kontakt

Sekretariat og webmaster

læs mere ...Droppede micro - kører nu i
mini B85 klassen:

Simon Vang Nielsen

Simon Vang Nielsen 156 cm fra tå til top: 10-årige Simon er ikke for gammel
- men for stor til at køre i micro B 80-klassen.

Født: 26. februar 2004

Stjernetegn: Fisces (fisk)

Søn af: Pernille Vang Nielsen og Kenneth Frandsen

Klub: Vestsjællands Microcrossklub (VM Høng)

Klasse: B85

Kværn: KTM 65cc og KTM 85cc

Nummerplade: #543

Pokaler på hylden: 15 pokaler og 6 medaljer

Livret: Kartofler, sovs og lidt kød

10-årig kæmpe med vokseværk

Simon er en ganske almindelig dreng. Hurtig i optrækket, kvik og glad for tilværelsen som de fleste 10-årige. Men han har haft store problemer:

- Jeg er for lang, især benene. Lårene når helt op under styret på min KTM 65cc; knæene giver problemer, når jeg skal dreje. Der er ganske enkelt ikke plads. Jeg var nødt til at tage begge fødder fra fodhvilerne, når jeg skulle ind i et skarpt sving. Det var ikke spor sjovt og mærkeligt så det ud – også når jeg skulle hen ad langsiden. En af mine venner syntes, jeg lignede en sæk kartofler på en crosser... hehehe!

Simon Vang Nielsen Det var dengang – Simon med "god udstødning" i et flot venstresving

Alligevel har Simon deltaget i de fleste micro-løb sidste år. I år bliver det til en stribe konkurrencer som B 85 mini-kører. Motorbladet mødte Simon til 1. afdeling af micro-DM på Møllegårdsbanen i Høng – men Simon gik ikke til start:

- Egentligt skulle jeg have kørt micro-B 80, men mine KTM'ere syntes at være skrumpet yderligere i vasken i løbet af foråret. Jeg matcher bare ikke længere nogen micro-maskine. Og maskiner over 80 cc må jo ikke deltage i micro-ræs.

Simon Vang Nielsen #543 Simon Vang Nielsen ("airborn") demonstrerer en flot forbikørsel uden jordforbindelse!

De lange ben

Der kom fokus på Simons lange ben allerede for halvandet år siden, da han var til baneprøve på Slagels MX Arena. Simon fortæller:

- Det var Jesper Rasmussen, jeg var til prøve hos. Den gang var jeg syv-otte år. Og han sagde ganske enkelt: "Den knægt er bare for stor til den lille KTM 50 cc." Han syntes, at jeg kunne blive til fare for mig selv og andre kørere og han foreslog min onkel og træner Kenneth, at der skulle investeres i en 65 cc'er. Kenneth var ikke meget for det, for jeg havde jo ikke trænet ret meget på den lille 50'er. Men der gik ikke lang tid, før jeg for første gang sad på en 65'er. Herlig fornemmelse. Der var plads til det hele!

Selvtilliden blev cementeret ved hver træning og til løb. Simon fortæller: - Jeg har indtil da altid været meget forsigtig, fordi jeg ikke rigtigt kunne styre den lille kværn. Jeg var bange for at lægge mig ned i et sving! Men så skiftede jeg til 65'eren og de første pokaler kom på plads på pokalhylden. Men så kom der problemer igen – jeg voksede og voksede! Og nu er 65'eren tæt på at være for lille til mig. For ikke at sige: Det er den!

Simon Vang Nielsen Simon (#543) midt i et pokalsultent kobbel – hans første ræs som mini-kører i år

Hamskifte

Simons vokseværk er nødtvunget blevet accepteret af Simons træner, onkel og tutor Kenneth Frandsen:

- Simon har her på det sidste "skiftet ham". Fra at være lidt af en meget forsigtig dreng på crossbanen er han nu blevet til en kører, der elsker udfordringer. Det var godt, han fik en stor "cykel"!

Og den ny, store cykel præsenterede Simon så for os til micro-DM i Høng – en dejlig stor KTM 85 cc med god plads til lange crosserben og -krop. Men han kom ikke ud at køre. Nu skifter Simon snart klub til Slagelse for at køre i mini B 85.

- Det glæder jeg mig til. Modet og maskinen fejler i hvert fald ikke noget. Men jeg er forberedt på en god sæson med masser af hård træning og masser af gode stævner...

Simon Vang Nielsen Simon siddende på sin "lille 65'er": Her er så min nye 85'er. Jeg er ved at blive dus med monstret!

Vi havde tommestokken fremme den dag i Høng – den målte 10-årige Simons kropslængde til 156 cm. Waww! Og det udelukkende med kartofler, sovs og lidt kød som kraftfoder! High five og tak skæbne...!

Vi ønsker Simon alt godt fremover, gode løb og måske lidt neddroslet vokseværk Man kan jo da ikke deltage med en 250'er kværn ved et mini-ræs som 10-11-årig!


Kilde: CROSSER PÅ SPRING/Motorbladet nr. 2 • maj/juni 2014
Tekst & fotos: Henning "Gl. Smølf" G. Becker, Michael Brix og Klaus Rasmussen
Layout: Jane Kneis • ©kidscross.dk

opretur til oversigt