Kontakt

Sekretariat og webmaster

læs mere ...Jo da, det var da godt
nok værd at vente på!

B 65-klassens 9-årige charmetrold Mick Lyberg synes, det lunede med Sjællandsmester-titlen. – Fedt trøsteplaster, siger han. Næste år bliver jeg Danmarksmester! Selvtilliden fejler ikke noget hos den unge minicross-kører…


Kludder i DMU’s løbsplanlægning var skyld i, at afviklingen af Sjællandsmesterskaberne i mini-klassen B 65 cc måtte udsættes. Med flere ugers forsinkelse lykkedes det dog at indhente det forsømte.

Svebølle Motocrossklub trådte til som en ven i nøden og satte B 65’ernes SM-finale på plakaten i forbindelse med klubbens store ”Westside Racing Grand Prix” 29. oktober 05. Årsag til fadæsen var, at DMU havde tidsfæstet to begivenheder i mini 65 til samme dag i løbskalenderen: DM for hold og samtidigt individuelt SM.

Generelt set havde B 65’erne i år ringe tilslutning til SM. Kun 11 kørere var tilmeldt mesterskabet og kun syv af dem gik til startbommen i alle otte afdelinger. Det lave deltagerantal må siges at være utilfredsstillende og burde give anledning til eftertanke både i de enkelte klubber og i DMU’s sportsdivision MX.

Her skal det dog siges, at de få SM-deltagere under hele turneringen tydeligt viste, at de vil noget med deres sport. Der blev kørt hårdt og kompetent i alle afdelinger og klassens syv finalister i Svebølle viste, at de sammen udgør en lovende og længe efterlyst talentmasse i B 65-klassen på Sjælland.

Mick Lyberg (HM) havde problemer med at holde styr på alle sine trofæer, da han skulle fotograferes. Her ses han sammen med sine ærkerivaler (til venstre) Kenneth Jensen, NMK, som blev nr. 2 og (i midten) Andreas Falden, AMCK, der satte sig på 3. pladsen. Mick med krans og buket yderst til højre i billedet. Guldpokal og champagne havde han sat fra sig. – Alt for meget at holde styr på, sagde han.

Et halvt minut før præmie-overrækkelsen: Ny Sjællandsmester Mick Lyberg selvsikkert på vej op til klubhuset ledsaget af sin fan-klub.

Mick Lyberg

Den yngste og centimetermæssigt mindste (”lidt-over-en-halv-meters-penge”), 9-årige Mick Lyberg fra Hedelands Motorsportsklub / Roskilde (HM) viste sig at være den største på Svebølles knap 1,6 km lange, krævende bane. Den lyshårede charmetrold med de skælmske blå øjne ragede 189 totalpoints ud af 200 mulige til sig og stak således af med SM-titlen, laurbærkrans, guldpokal, blomsterbuket, medalje og champagne.

Til præmieoverrækkelsen og skammelbestigningen havde Mick medbragt sin egen fan-klub og SM-kåringen affødte da også beundrende blikke og ekstra applaus. Hans afrikanske ven ”Negeren” (ikke antydning af ondskabsfuld racisme i dette kælenavn!) hviskede da også ærefrygtigt til Motorbladets udsendte:

"Han er den største!"

Dette øjeblik var både rørende og sandt: ”Negeren”s ven Mick blev mester - den største. ”Lige som Muhammad Ali”. Bortset fra, at Cassius Clay vist nok aldrig har kørt cross – men pyt da!
Og stående på 1’er skamlen ragede Mick den dag for en gangs skyld da også højdemæssigt op over sine konkurrenter på 2’er og 3’er-skamlerne. Om end kun med et par millimeter.

Jo, Mick var centimeter- og millimetermæssigt den største i de få øjeblikke på sejrsskamlen. Og ind til næste SM kan han svælge i bevidstheden om, at han også resultatmæssigt er den største i sin klasse på Sjælland.

Men det kneb med at holde styr på på det hele til fotograferingen: Medalje og stor laurbærkrans om halsen, buket i den ene hånd, pokal i den anden. Og så champagneflasken! Man har jo kun et par hænder!

- Hjælp! råbte knægten. - Er der ingen, der kan hjælpe mig med at holde styr på alt det her!

Alle grinede, men ingen kom til undsætning. Han måtte selv og alene bære hæderens trofæer – sejrens søde frugter! To af dem satte han fra sig, da han skulle knipses.

Mick Lyberg (nr. 24) var stærkt kørende, men
mistede 6 points på dagen til…

Et fedt trøsteplaster

Umiddelbart efter præmieoverrækkelsen fik stævneleder Kim Hilkjær en snak med den ny B 65 -Sjællandsmester, Mick Lyberg.

Med udgangspunkt i SM-forsinkelsen spurgte han:
- Hva’ så, Mick? Nu er det overstået! Var det her ikke værd at vente på…?
- Jo da, det er da sådan lidt af et trøsteplaster.
- Hva’ søren… synes Du, at det kun er et trøsteplaster at blive Sjællandsmester ?
- Nej-nej, ikke ”kun”! Det er da et dejligt trøsteplaster. Men jeg blev jo kun nr. 2 ved DM, så det føles fedt at være Sjællandsmester.

Jo, det er et dejligt trøsteplaster! Fedt! Næste år vil jeg være både Danmarksmester og Sjællandsmester! Det satser jeg på i hvert fald.

Mick Lyberg er godt tilfreds med sin titel af ny Sjællandsmester. Han skulle bare blære sig lidt. Mestertitlen var ”trods alt” og trods lang ventetid dog værd at vente på!

…ærkerivalen Kenneth Jensen (nr. 30). Få sekunder kan gøre forskellen på dagen!

Lovende talentmasse

Sjællandsmesterskaberne viste, at ”hoved-øen” har lovende talenter inden for motocross, selv om antallet af B 65-kørere ikke er imponerende.
Mick Lyberg havde hele tiden sin tidligere klubkammerat fra Næstved, Kenneth Jensen, i nakken på sig. Stærkt og sikkert kørende. En ikke helt ufarlig rival for Mick også i fremtiden. Kenneth opnåede 179 totalpoints og lagde dermed beslag på 2. pladsen. Andreas Falden fra Amager var fra start af ligeledes en jævnbyrdig rival til SM-titlen, men kværnens teknik var ikke med Andreas den dag og han måtte finde sig i et par setbacks. Han kørte sig dog alligevel til 154 points og snuppede således 3. pladsen.
De tre skammeldrenge er ganske unge, men alderen taget i betragtning professionelt kørende. Dem får dansk cross med garanti meget mere og meget godt at høre om i årene, der kommer.

RESULTATER B65 SM 2005:

1. Mick Lyberg (HM); 2. Kenneth Jensen (NMK); 3. Andreas Falden (AMCK); 4. Janus Høgsbro (HM); 5. Sebastian Reitz (NMC); 6. Patrick Røth (AMCK); 7. Jonas Ipsen (AMCK); 8. Christopher Sørensen (KSM); 9. Anna Jørgensen (KSM); 10. Robert Damgaard (HM; 11. Andreas Simonsen (KSM).


Tekst & foto: Henning ”Gl.Smølf” Becker • Layout: Jane Kneis


opoversigthome