Kontakt

Sekretariat og webmaster

læs mere ...Er der langt til Din egen crossbane?

Jokke flyver 4000 km
til træning på Amager

- Det er en forfløjen familie. Helt sikkert! Mens fætrene Joachim Falden (10 år) og Andreas K. Falden (11 år) letter fra hoppene som fartpiloter i Amager Motocrossklub (AMcK) klarer Joachims far Anders turbulensen i de højere luftlag. Han er pilot i SAS.

Fætrene bor ikke just i samme nabolag, men ses dog tit både til træning på Amagerbanen og til ræs i ind- og udland så snart lejligheden byder sig.

Storefætter Drees har sit værksted i Solrød, mens Jokke skruer på kværnen så langt væk som i Sevrier i Frankrig. Dér bor han nemlig.

Andreas udlåner gerne sin reserve-KTM til lillefætter Joachim. Så træner begge med nummerplade 99. I Frankrig har Joachim fast nummerplade 117; i Schweiz 17..

Og hvor er det så henne? Jo, det ligger ganske pænt og idyllisk ved foden af Alperne ved Annecy-søen tæt på grænsen til Schweiz. Som crosser har lillefætter Joachim det som blommen i et æg. Fra Sevrier er der kun lidt mere end et stenkast til Schweiz.

Det har i bogstaveligste forstand gjort ham grænseoverskridende og til en international kending alt ud i minicross-sporten. Joakim er medlem af hele tre motocrossklubber: Franske MC Rumilly, schweiziske MCC Les Meyrinos og danske Amager Motocrossklub.

Mens Andreas kan godte sig over, at Amagerbanen ligger tæt på Solrød, har Joachim over 4000 km til træning på Amager. Luftlinie, forstås. Ofte med far ved styrepinden, naturligvis.

Motorbladet hilste på fætrene en solskinsdag på Amager. Med sig havde de hver især et stk voksen: Andreas havde sin mor Berrit og Joachim sin far Anders med til træningen.

Godt for en mini at ha’ en voksen

Voksne er faktisk ret gode til meget i en minicross-verden. Andreas’ mor Berrit og Joachims far Anders fik lov at være med på dette billede taget kort før start – til tutten…

Vi fik en lille snak på en bænk under et skyggefuldt træ. Hvem der sagde hvad, skal dog ikke afsløres: - De er go’e at ha’ med. Sådan til sodavand, isvafler og ekspresrep.

- Ekspresrep?

- Ja, lynhurtige reparationer. Sådan noget, som når gashåndtaget har sat sig fast eller udstødningen strør om sig med knaldperler… - …eller baghjulet er punkteret og sådan noget! Det er - med andre ord - altid godt for en mini-kører at have en voksen med til at få klaret den slags situationer og behov.

Den kendsgerning kan der ikke laves om på. Den er endegyldig for mini-crossere hvor som helst. Og deres voksne har for længst erkendt sammenhængene. Og fundet sig i vilkårene for at være voksen til en mini.

Storefætters reservekværn

Én ting interesserede os rigtig meget:

- Joachim, hvordan får Du Din KTM 65 med op i flyet, når Du tager til træning på Amager?

- Den kommer ikke op i flyet. Den bli’r hjemme. Jeg snupper storefætters reservekværn, når jeg er i Danmark Det er også en KTM.

Fætrene kører i hver sin klasse. Joachim B 65 og Andreas B 85. Og de gør det godt! Dernede ved Alperne og herhjemme. Men det kan de jo selv fortælle mere om…


Tekst & foto: Henning ”Gl.Smølf” Becker • Layout: Jane Kneis


opoversigthome