Kontakt

Sekretariat og webmaster

læs mere ...Sådan er det at
køre modogrås!

Hun rider sin lille 50 cc ”peewee” Yamaha aldeles overbevisende - som om hun ikke har bestilt andet i hele sit 5-årige liv.

Lille Sara Andersen fra Svendborg havde fem rivaler i pokalløbet for micro 50cc begynderklassen - alle drenge. Og den lille tøs med det lange, lyse hår gav dem alle baghjul så det baskede.

50 cc-begynder, 5-årige Sara Andersen (MCS), gav drengene baghjul og placerede sig som etter på skamlen. Sara har prøvet meget, men aldrig at have en rokketand. Den oplevelse har hun til gode – og den kommer jo nok snart.

Tore Madsbjerg fra HMCC var egentlig favorit til begyndernes pokalløb, der afvikledes i forbindelse med JM/FM for micro-klasserne 9. september 06 på Svendborgbanen.

- Men han fik ingen points i første heat, kunne Sara berette, da stævnet var overstået og alle var begyndt at pakke sammen. I andet heat fik han 25 og jeg 22. Men jeg fik 25 i første heat. Så blev jeg nr. 1 og han kom på sidstepladsen. Sådan er det at køre modogrås – vil Du vide mere?

- Er det ikke farligt at køre ”modogrås”?

- Næh, kun hvis man slår sig. Det er bare dumt at falde og slå sig. Man kan jo passe på, ik’? Der var en dreng engang, som kørte ind i en anden og så faldt de begge omkuld. Han klemte sin tommeltot og den anden mistede en tand. Men jeg har alle mine tænder. Jeg har ikke engang prøvet at have en rokketand! Men det har Jeppe her fra klubben. Jeppe har nr. 89. Det er et højt nummer…syn’s jeg i hvert fald. Og modogrås det er rigtig-rigtig sjovt. Det er sjovest at komme først. Så får man ikke jordklatter i hovedet…

Det er alment kendt, at de fynske piger synger så ”dajle” om, at natten er deres egen. Charmetrolden med de skinnende hvide mælketænder og de dybblå øjne, 50cc begynder-kører Sara Andersen, er en undtagelse.

Hun synger: ”Banen er min egen!”.

Og nu ved vi, hvordan det er at køre modogrås!


Tekst & foto: Henning ”Gl.Smølf” Becker • Layout: Jane Kneis


opoversigthome