Kontakt

Sekretariat og webmaster

læs mere ...SM mini & old boys 2006:

Minicross-klasserne afvikler deres mesterskabsløb samtidigt med oldbøjserne. Derfor lemper MiMiCross lidt på regelen om, at nærværende hjemmeside kun beskæftiger sig med micro- og mini-stof.

Reportager fra mini/OB-mesterskabsstævner vil blive bragt i deres fulde omfang – sådan, som publiceret i Motorbladet.Svebølle løb med
4 ud af 6 SM-titler

Svebølle Motocrossklub (SMCK) markerede sig stærkt ved den afsluttende afdeling for dette års Sjællandsmesterskaber for mini- & old boys elite-klasserne. Ud af seks mulige snuppede Svebølle-klubbens kørere de fire mesterskabstitler og lagde desuden beslag på flere top-placeringer. Dermed har Svebølle på markant vis slået sit navn fast som Sjællands pt. dominerende motocrossklub.

Stævnet blev afviklet 16. september 2006 i Danmarks Motorunions regi på Amagerbanen i København hvor Amager Motocrossklub (AMcK) i rollen som den perfekte vært.

Der var trængsel ikke kun ved startbommen. Det kneb med plads til alle kassevognene. I et snuptag blev den eksisterende ryttergård udvidet med en pæn del af speedwaybanen.

En flyvende Jesper Kjær kom, så og vandt. Det gør han altid.

10-årigs glanspræstation

En glanspræstation blev leveret af Svebølles Mathias Gryning, der til trods for sine kun 10 år gav sine ældre konkurrenter baghjul i den rappe B 65 cc-klasse. Han blev nr. 1 med 200 toppoints – på nær tre, som han kiksede i 3.afdeling hos Fredensborg-Humlebæk. Det er noget af en bedrift for så ung en kører, der aldersmæssigt egentligt hører hjemme på en microcross-bane.

I klassen B 85 L gjorde Næstved-kører Lasse Mikkelsen sig stærkt og overbevisende bemærket. 186 points (ud af 200 mulige) var nok til, at Lasse kunne trille laurbærkransen hjem.

Benjamin Strate (nr.35) sad hele tiden i nakken på Mathias Birkemose Jørgensen (nr. 23). De to dystede, så det føg i klassen B 85 open. Her et glimt af rævejagten…

B 85 open - duksedengse

I den hidsige B 85 cc open-klasse gik det, som der var spået om. Klassens absolutte duksedreng, Svebølles Mathias Birkemose Jørgensen, henviste Næstveds Benjamin Strate til en 2. plads og Christian Jørgensen, KSM, til en 3. plads – i begge tilfælde med hele 24 points forspring. De tre har i alle fire afdelinger af SM leveret hinanden imponerende fights og givet hinanden kamp til stregen. En fryd at se dem dyste.

De gamle drenge

Svebølles og hele Danmarks gulddreng Jesper Kjær Jørgensen kom, så og vandt i klassen OB 33+. Det gør han altid. Og naturligvis med maksimum-points 200. Det skal der ikke spildes mange ord på.

Jesper KJ’s værste konkurrenter, Lars Nielsen (HM) og Johnny Poulsen (FAM), manglede hhv. 56 og 62 points i at nå Jespers sokkeholdere.

Stærke veteraner

Når man er over de 40 år, må man kalde sig cross-veteran i klassen 40+. Absolut bedst kørende i sæsonens opgør om SM-titlen var Per Lodal Hermansen fra Næstved. Han løb med guld og titel og levnede sølv til Niels Jørgen Jensen (SMCK) og bronze til Arne Andersen (FAM). Der var store afstande mellem dem i point-listen, men kampgejsten på banen fejlede ikke spor.

Her kommer de ældste af de gamle i klasse OB 55+ buldrende. Klassens nye Sjællandsmester, Svebølles Michael Pedersen, ser vi kun baghjulet af.

OB 50+ er klassen for de mest garvede og hårdt prøvede cross-veteraner. Her er alle de samlet, der har ræset cross i mange år. De fleste har prøvet masser af brud på arme, ben, håndled og læderede brystkasser og knæ. Knubs, blå mærker og rifter forsvinder, men talrige brud efterlader deres spor…

Mange OB+’ere har til fods en ganske egen, adstadig måde at bevæge sig på. Dem møder man i ryttergården med respekt.

Men på en bomstærk crossmaskine fortager adstadigheden sig brat. Det var en nydelse at se Svebølles gamle dreng Michael Pedersen stikke af fra hovedfeltet i både 1. og 2. heat. Da grøntsagerne med sløjfe var pænt på plads på den ny Sjællandsmester hørte man ham sige:

- Tja, så har man også prøvet det.

Helt let kom han dog ikke til sin SM-titel. John Nielsen fra FAM og Næstveds Jim Madsen ”spændte ben” flere gange og gjorde det surt for Svebølleren.

Yngste Sjællandsmester, 10-årige Mathias Gryning så sit snit til at posere sammen med OB 33+ vinderne – ikke mindst Vestsjællands svar på Kojak, Jesper Kjær Jørgensen (ham den skallede).

B 65: Mathias Gryning, SMCK

B 85 L: Lasse Mikkelsen, NMK

B 85 open: Mathias Birkemose, SMCK

OB 33+: Jesper Kjær Jørgensen, SMCK

OB 40+: Per Lodal Hermansen, NMK

OB 50+: Michael Pedersen, SMCK


Tekst & foto: Henning ”Gl.Smølf” Becker • Foto & layout: Jane Kneis


opoversigt 2006oversigthome