Kontakt

Sekretariat og webmaster

læs mere ...Mick Lyberg siger
farvel til motocross

11-årige fodbold-flokdyr Mick af 2007 • 9-årige crosser-Mick af 2005. Der er gået 2 år..... men det skælmske blik har det forsat godt.

Mange har holdt udkig efter hans navn på kørerlisterne ved mini-cross stævnerne sidste år. Men 65 cc-stjernen Mick Lyberg havde gemt sig godt. For to år siden i 2005 blev han Sjællandsmester i 65 cc-klassen. Og han satsede på at blive Danmarksmester i 2006. Siden har man ikke hørt ret meget til den talenterede mini-kører.

Men så dukkede han op som tilskuer ved de indledende afdelinger af DM for maxi-B, der blev kørt på Svebøllebanen 1. april 07. Her fik ”Gammelsmølfen” en længere snak med Mick. Og det var, hvad Mick ville fortælle:

- Ja, jeg har stoppet med at køre motocross. Men jeg kommer gerne for at være med på en ”kigger”.

- Du havde da ellers en lovende karriere foran Dig?

- Jo, men det går jo ikke altid sådan, som man selv kunne tænke sig det. Det kribler nok i mig en gang i mellem – og jeg kan da godt finde på at ”ae” en en anden kørers flotte crossmaskine. Men det er altså ikke mig, der skal køre fremover…

- Savner Du ikke at køre cross?

- Jo. Men jeg har fundet ud af, at fodbold på en måde er en god erstatning. Det er en helt anden slags sport. Motocross er en énmandssport. Fodbold er en sport for flokdyr. På fodboldbanen skal man kunne samarbejde for at ens hold spiller optimalt.

- Så Du er blevet et flokdyr?

Mick griner:
- Ja, det kan Du godt sige – på en måde…

- Ser vi Dig aldrig mere som aktiv cross-kører?

- Det er svært at sige. Lysten er der, men der er mange ting, der skal passe sammen – måske engang i fremtiden. Ikke lige nu…

Det var så den snak med Mick Lyberg. Han er blevet to år ældre siden han var aktiv kører. Han blev Sjællandsmester som 9-årig. Så han må vel være 11 år nu – men han har beholdt sit gode, smittende humør og sine skælmske smil. Det er da lidt af en trøst. MiMiCross ønsker ham alt godt fremover i flok på fodboldbanen og – måske – ved lejlighed også og igen på Danmarks crossbaner.Læs mere om Mick under "reportager" (løbsreportager 2005)


Tekst & foto: Henning ”Gl.Smølf” Gondesen Becker • Layout: Jane Kneis


opoversigthome