Nyheder

<

Kontakt

Sekretariat og webmaster

læs mere ...Firehjulede ”bisoner” på
Svebølle-banen:


SVEDENDE, STINKENDE, ENSRETTET!
Andreas Jochimsen

Forestil Dig bisoner rasende i stampede!
        De buldrer frem imod dig. Svedende, stinkende, fuld fart på, ensrettet ligeud, farlige, tordnende. Så følger de et sving. Gudsketakoglov, forbi Dig og Dine kære! Bulderet fortager sig, støvet lægger sig, og langsomt kan man ånde igen. Polér brilleglassene. Så kan Du også se igen. Ryst knoppen kraftigt, og Du kan høre igen.


        Der er noget uhyggeligt fascinerende ved de der underlige firehjulede cross-maskiner; af én eller anden årsag også kaldet ”kvåtter”. Det må være noget amerikansk…
        Lørdag, den 3. maj drønede de i flok af sted på den vestsjællandske prærie. Motorbladet var med, da Quad-DM’s 2. afdeling afvikledes på Svebøllebanen ved Kalundborg og de firehjulede pelsdyr gik bersærk – aldeles stampede. Quad’er har vist nok kun ét mål: At komme først og tromle alt og alle ned undervejs.

Kuk i klassen
og tællerkassen


        Bisonerne lod sig ikke forstyrre af, at DMU’s quad-ansvarlige  lige pludseligt havde indført en ny klasseinddeling uden forinden at have adviseret værtsklubben i det nødvendige omfang. De galopperede bare derudad - kørerne altså -, mens stævneledelsen krøllede tæer over kuk i klasserne og kuk i tællerapparatet. Men alt blev godt alligevel hen ad vejen.

        Det kom til et par ubehagelige episoder på banen, styrt og sammenstød. En rutineret pige trillede rundt med sin quad, en anden hoppede elegant op på et hop og lå derefter bogstaveligt talt på alle fire uden at kunne flytte sig – kvåtteren altså. Godt, ingen fik hovedet kørt af!

        Det blev til en lang dag i Svebølle – og en god dag.
En velfungerende og fleksibel værtsklub, der kunne takle endog uforudsigelige uforudsigeligheder, gjorde det bedre end bare godt.
Dommer Martin Jensen gav sig tid til at snakke med ”kalvene” i venteboxen.

Camilla Q. Rasmussen #31
Camilla Quistgaard Rasmussen # 31 jagter ”den sorte ridder” med hjelm men uden nummerplade hverken for bag eller på siden af sin kvåt.

De kommer buldrende
De kommer buldrende, aldeles stampede- farligt, farligt…
De drejer af
…men drejer af! Suk og tak for det.

Førsteklasses præstation af Rasmus # 1


Rasmus Ørnholdt Nielsen #1

        Quad-sportens elite flokkes
i klasse 6, som ved DM i Svebølle blev domineret af norske og svenske kørere. Men HeMS’s # 1 Rasmus Ørnholdt Nielsen er ikke sådan lige at slå af pinden.
          Her ses han en tur ud i de blå fra Svebølles 36 meter-vippe. Rasmus nåede dog at fange maskinen og sig selv før han landede i det jordskælvsramte sommerhusområde ved siden af Svebøllebanen.

        Rasmus Ørnholdt Nielsen fører an i Quad DM klasse 6 med 90 points og er dermed et godt bud på en dansk mester 2008. Men der er fortsat 3 afdelinger, der skal køres i denne sæson – så meget kan ske endnu. Nærmeste danske rival til mestertitlen er klubkammerat Nicky Sylvestersen med 63 points.

RESULTATER:           Klik LINKS; se DMU’s webside
QUAD-KALENDER:    Find den under Events 2008
FLERE BILLEDER:     Find dem i ”fotogalleriet”


Kilde: Motorbladet nr. 6 • juni 2008
Tekst & foto: Henning ”Gl.Smølf” Gondesen Becker • Layout: Jane Kneis

opoversigt 2008oversigthome