Nyheder

<

Kontakt

Sekretariat og webmaster

læs mere ...Foto: VM Høngs yngste medlem, 3-årige Magnus Johansen, viser glad og stolt DMU’s flotte diplom frem.

Stor hæder til lille crossklub

30 små fartdjævle på Møllegårds-motocrossbanen ved Høng og deres klub er blevet genstand for stor, national hæder:

Danmarks Motorunion (DMU) har på sit repræsentantskabsmøde sidste uge valgt Vestsjællands Microcross Klub (VM Høng) som ”årets danske motocrossklub 2009”. DMU havde et halvt hundrede andre klubber at vælge og vrage imellem. Men det blev altså Danmarks medlemsmæssigt mindste motocrossklub, der modtog den eftertragtede hæders-bevisning i form af mange smukke ord og et smukt diplom. Og endda en klub, der udelukkende har børn som medlemmer.

Som begrundelse for sin afgørelse anførte DMU’s Sportsdivision Motocross bl.a., at ”den lille klub i udkanten af Høng” er en sand pionér for motocross for børn. Klubben er Danmarks – og Europas – første, egentlige crossklub for børn og har siden stiftelsen for 20 år siden arbejdet meget på sig selv både internt og udadtil.


Altid på forkant
med udviklingen


Der blev endvidere lagt vægt på, at Høng-klubben altid har søgt at være på forkant med udviklingen, både sportsligt, pædagogisk og socialt:
”Klubben har gennem alle årene haft en fast skare af kørere, der har deltaget i mange nationale stævner, og klubbens ledelse har i løbet af de sidste par år fået Møllegårdsbanen anlægsmæssigt løftet op på et niveau, der sagtens kan måle sig med de bedste microbaner på internationalt plan. Banen har en vedligeholdelsesstandard, som mange maxi-baner kun kan drømme om.”

Ligeledes blev det fremhævet, at Høngs ”microcrossere” har etableret et fint forhold til hjemkommunen Kalundborg, og at klubben også er kommet i en positiv dialog med banens naboer.


Ansigtsløftninger
både her og dér


Der er blevet udrettet meget på Møllegårdsbanen på det seneste. Banens sikkerhed er i top og udenomsarealet er blevet shinet op. Klubbens energiske formand, Morten Johansen, siger:
- Vi er naturligvis meget glade for denne anerkendelse af vort arbejde. Men hædersbevisningen får os ikke til at hvile ud på laurbærrene. Nu skal klubhuset have en ansigtsløftning – det er desværre hyppigt mål for lokale unge menneskers trang til hærværk, når baneanlægget er uden opsyn mellem træningsdagene.


Høng-crosserne
blandt de bedste


Jo, Høng-klubben er en sand pionér alt ud i motocrosssporten for børn mellem 3 og 12 år. Mange af klubbens tidligere medlemmer er nu voksne og kører på nationale og internationale baner. Flere Høng-børn fra pionér-årene hævder sig i dag – og nu som voksne – med stor succes blandt internationale, professionalle cross-stjerner.


VM Høng-formand Morten Johansen, sønnike Magnus og i baggrunden én af klubbens mange praktiske hjælpere, Brian Jakobsen, er – som resten af klubbens medlemmer – pavestolte over DMU’s fine anerkendelse af klubbens arbejde.Tekst & foto: Henning ”Gl.Smølf” Gondesen Becker • Layout: Jane Kneis

opoversigthome