Nyheder

<

Kontakt

Sekretariat og webmaster

læs mere ...Megamaxi micro-familie adopterer bus:
Gammel Leyland skifter ham
fra currygul til KTM-orange
 
Familien Brunsvig
Brunsvig’erne er alle inkarnerede KTM-fans. Så det skiltes der med på i bussens rute-tavle.

De er seks i alt – mor, far og fire microcrossere – og triller rundt fra crossbane til crossbane i en megastor, ombygget bybus fra Århus sporveje. Flot tager den sig ud, og det er ikke til at se på den gamle Leyland, at den har et kvart århundrede på bagperronen.

- Da vi besluttede os til at investere i bussen og bygge den om til vort andet hjem, fik især Christina et stort ønske opfyldt. Hun var godt træt af at tage af sted til cross med en stor, men alligevel alt for lille campingvogn og med familien fordelt på en kassevogn og en personbil, fortæller Dan Brunsvig. Og hustru Christina supplerer:

- Vi havde alt for lidt plads. Seks mennesker, der alle roder efter deres ting i en smal campingvogn, er ligesom en kæmpemyretue i panik. Hjelme, støvler og andet cross-udstyr bare hvirvler rundt i en sand malstrøm sammen med håndmadder, tandbørster og sure sokker. Det er især lækkert i dage med silende regn.
Famlien Brunsvig
Dan Brunsvig ved rattet omgivet af alle sine micro-kørere – tilsammen udgør de ”Team Brunsvig”.
Familien Brunsvig
- Hvad har Du med til os i dag? Fire sultne unger flokkes om Christinas lækre madkurv.

Nu er det slut med det store crosser-kaos. Christina er strategen bag indretningen af bussen:

- Alting har sin plads. Hjelme og cross-udstyr skal vi ikke længere lede efter. Et moderne camping-køkken holder styr på læskedrikke, kaffe og madvarer. Og ungerne er nu vant til selv at lægge tingene på plads.Mega-microfamilien har en god planlægger og organisator i mor Christina. Hver ting på sin plads. Støvler og hjelme skal der ikke længere rodes og ledes efter.

Også familiens overhovede er godt tilfreds; for bag i bussen er der godt med plads til et crosser-værksted.

- Det er bare dejligt, fortæller han. – Jeg fatter ikke, hvordan vi tidligere har kunnet klare os foruden. Indholdet af en værktøjskasse er nu ikke længere spredt over det meste af ryttergården.

Med et lille, skævt smil om munden tilføjer Dan: - Nu er værktøjet kun spredt over halvanden kvadratmeter arbejdsbord…

Vidunderet af en crosser-bus har vakt en hel del opmærksomhed på landets cross-baner. – De første gange, vi kom trillende med bussen, arrangerede vi noget i retning af rundtvisninger. Alle ville se, hvordan vi havde indrettet de ca. 30 kvadratmeter gulv, vi havde til rådighed.Selvgjort er velgjort: Sofahjørnet er genbrug fra en udrangeret campingvogn. Th. ses lidt af et moderne camp-køkken. Tv. i billedet et glimt af en af børnenes køjesenge.

Dobbeltseng fra bil-ophuggeren

- Da vi sidste efterår overtog bussen fra en vognmand, havde den kørt 380.000 km i Århus. Den var i rimelig god stand og prisen var overkommelig: 15.000 kr. lagde vi på bordet for bussen inklusive seks nye dæk, der alene har en værdi af ca. 10.000 kr..

Dan Brunsvig, der til daglig sammen med sin hustru bestyrer en slik- og video-butik, har hænderne skruet godt på, for han har mere eller mindre alene klaret alt apteringsarbejde. Han fortæller:

- Min svigerfar har hjulpet til med snedkearbejdet. Men ellers har jeg klaret det hele alene. Det tog mig hele vinteren og foråret at nå så langt, som vi nu er nået. Først skulle 52 sæder fjernes og erstattes med hygge- og spisekrog, et godt køkken og værkstedet. Spisekrogen har vi købt for små penge af en campingvognsophugger. Vi har indrettet bussen således, at vi har 6 sovepladser, dels som brikse og dels som køjer, og sofahjørnet kan i et snuptag laves om til en dobbeltseng.

- En hel del knofedt blev brugt med at få bussens currygule lakering slebet af. Derefter fik vi bussen omlakeret i KTM-farven orange.
 
Veteran spinder
som en mis


Bussens diesel-motor fra 1986 spinder som en mis. Men det er en tørstig gammel herre – den kører kun ca. 4,5 km på literen. Dan mener ikke, der vil opstå andre problemer med motoren.

- Den skulle gerne holde i adskillige sæsoner lige som resten af bussen. Penge til store reparationer har vi ikke budgetteret med. Vi bruger i forvejen hver eneste krone ”lommepenge” på bussen. Nu til efteråret skal vi have installeret WC. Ellers er udgifterne pr. sæson nogenlunde faste:
Vej- og vægtafgift udgør ca. 7.800 kr. p.a. og forsikringen sluger 4.500 kr. pr halvår. Bussen er indregistreret som lastbil og skal til syn hvert år.

- Men vi bruger gerne alle de penge på bussen. Den er blevet en del af vore liv. Andre har sommerhus og båd – vi har crossen og bussen. Og nu har vi plads til det hele og kan altid supplere med et 18 kvadratmeter stort fortelt.

Selv om bussen er stor – 12 meter lang og 2,5 m bred – så er der kun lige præcis nok plads til alle seks Brunsvigeres behov.
 

Destination: VÆRKSTED. Naturligvis rullende på eksbybussens seks nye dæk. I værkstedet bliver der gjort ved og kælet for Brunsvig’ernes MX’ere.
 
Familien Brunsvig
Bussens bagperron er stor nok til opbevaring og transport af op til fem cross-maskiner. Tobias, Olivia, Simon og Viktor slås ikke om albueplads – fars 450 cc’er mangler…
 
På vej til London?

Men hvad nu, hvis der kommer familieforøgelse?

Christina og Dan griner: - Så tager vi til London og køber en rød dobbeltdækker.

Dan har travlt med at træne og holde alle sine micro’er i gang. Han er bestyrelsesmedlem i Hjørring Motorsport Club (HjMC), hvor han bestyrer tutten og klublokalet – og her for nylig blev han udnævnt som ansvarlig for Sønderskov-banens micro-bane.

Der er skam nok at se til i en megamaxi micro-familie. Desuden kigger Dan pt. langt efter sin egen KTM 450 cc – den blev nemlig for nylig tyvstjålet fra garagen i Løkken.
 
Familen Brunsvig
Fotografen fangede hele ”Team Brunsvig” i samme sving. Familiens morsomme mand Viktor havde givet sin far lov til at sidde bag på PeeWee’en.
 
Viktor Brunsvig
Viktor har snuset sig frem til ”sund snold-bøtten”. Frisk frugt og grøntsager i mundrette stykker – lige til at sætte mælkebisserne i. Og man må godt finde og snuppe jordbærrene først.
 
Brunsvig
Mors gode sandwich af friskbagt rugbrød med salat, ost og skinke er lige sagen, når man bliver lidt småsulten mellem heatene. Viktor og Simon kommer ikke oppe at toppes – for alle sandwichene er ens.
 
 Tekst & foto: Henning ”Gl.Smølf” Gondesen Becker • Layout: Jane Kneis

opoversigthome